Zdroj: http://www.socharsky-zpravodaj.cz/index.php?a=2015_clanky/lysolaje_3  •  Vydáno: 17.11.2015 10:05  •  Autor: Michal Blažek

III. ročník sochařského sympozia v Lysolajích

III. ročník sochařského sympozia v LysolajíchVážení kolegové,
Sdružení sochařů Čech, Moravy a Slezska připravuje III. ročník sochařského sympozia v Lysolajích.

Účastníci sympozia budou vybráni na základě předložených návrhů díla. Formát díla je maximálně 1,5 m3 pískovce , na jehož zpracování je dán jeden měsíc. Sympozium bude probíhat v termínu od 17. 5. do 17. 6. 2016.
Fotografie plastických modelů pošlete na emailovou adresu: jiristreda@gmail.com, nebo poštou na adresu: Sdružení sochařů Čech, Moravy a Slezska, Bělohorská 165/10, 160 00 Praha 6 a to nejpozději do 4. 3. 2016. Návrh musí obsahovat jméno autora, email, tel. kontakt, popř. adresu. Dále stručný popis a název díla a jeho celkové rozměry. 
Vyhodnocení a finální výběr účastníků sympozia proběhne 7. 3. 2016. Organizátoři předpokládají účast pěti sochařů. Účastníci sympozia obdrží honorář 30 000,- Kč, bude jim hrazena strava a popřípadě poskytnuto ubytování.
Sympozium se realizuje v prostředí lysolajských parků v areálu „Housle“. K dispozici jsou přípojky el. energie a vybudované zázemí pro účastníky akce. Na začátku prací bude k dispozici kompresor s pneumatickým nářadím. Každý účastník sympozia musí disponovat potřebným kamenickým nářadím a ochrannými pomůckami. Po instalaci hotových děl bude k sympoziu vydán katalog.
Dílo se po dokončení a jeho instalaci v  lysolajském parku stává majetkem městské části Lysolaje.
V případě, že by se nepodařilo zajistit potřebné finanční prostředky, byla by akce přesunuta na příští rok.
Rada Sdružení Sochařů Čech, Moravy a Slezska
V Praze dne 2. 11. 2015