Zdroj: http://www.socharsky-zpravodaj.cz/index.php?a=2020/inter  •  Vydáno: 21.3.2020 11:01  •  Autor: Michal Blažek

Interaktivita jak sviňa

Interaktivita jak sviňaV Břeclavi se politické uskupení Mladí a neklidní rozhodlo zatím z neznámých důvodů ve čtvrtek 19. 3. 2020 zakrýt rouškou ušitou ze státní vlajky sochu před gymnáziem, kterou na sochařském sympoziu NF Lux et Lapis vytvořil Dan Talavera a pojmenoval ji Výkřik.

Byli detekováni kamerou a Policie ČR jim akci překazila s tím, že se jedná o podezření z hanobení státního symbolu. Den poté, v pátek 20. 3. Mladým a neklidným nápad ukradl Andrej Babiš a toutéž vlajkou si zakryl svá ústa, aby zamezil svým koronavirům proniknout do okolního prostoru. Policie ČR si již zřejmě nechala vypracovat právní analýzy a nezasáhla. Dne 21. 3. je tedy již možno i v Břeclavi zakrývat ústa soch státní vlajkou. 

Podávám oznámení na Andreje Babiše pro podezření ze spáchání obecného ohrožení, kterého se měl dopustit jako vůdce a organizátor organizované skupiny ministrů za ANO, tím, že od 2. 3. 2020 blokoval aktivaci Ústředního krizového štábu. A to z důvodu vlastního prospěchu. Hrozí, že Andrej Babiš bude v podobné činnosti pokračovat a tím se zvýší společenská nebezpečnost jeho konání. Obzvláště když využívá skupinu marketérů na obalamucení občanů pro své soukromé cíle.

 

Břeclav 19. 7. 2018, foto Michal Blažek